събота, 23 април 2016 г.

Нгайо Марш - 23.04.1895 г. - 18.02.1982 г.







„Ако обичате, не си мислете и за момент, че в писането няма робия. Дори в най-вдъхновения, благороден и открояващ се текст има тежък труд. Вижте какво са казали големите за работата си, как винаги сядат да пишат с известна доза дистрес, и стават от бюрото си с облекчение. Да не би да си представяте, че музата ви винаги ще е като ярък пламък? Че винаги ще ви нашепва вдъхновени слова, идеални обрати и чудесни решения във прислушаното ви ухо? Повярвайте ми, ако чакате вдъхновението, ще чакате вечно.”

„Притесняваме се, правим несполучливи опити и преправяме. В два часа през нощта ни идват великолепни идеи, а в осем часа следващата вечер виждаме колко са глупави. Имаме ужасни периоди, през които нищо не се получава както трябва и кратки, блестящи моменти, които всичко изглежда, че ни се получава.”

„Защо искате да станете писател? Ще приема само един отговор: защото усещате, че сте по-добър в писането отколкото във всичко останало. Ако е така – давайте. Дръжте се за всекидневната си работа и пишете в свободното си време, но пишете така, сякаш това ви е основната работа.”
~~~~~~~~~
Снимка: http://faculty.evansville.edu/ra2/marsh.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар