четвъртък, 9 юни 2016 г.

Патриша Корнуел - 09.06.1956 г.






„Отказът не е вариант. Никога няма да си добър в писането, когато го правиш за първи път, също както начинът по който Надал удря топката днес не е този, по който я е удрял, когато е хванал ракета за първи път. Единствения начин по който можеш да станеш по-добър е като го правиш непрекъснато. Някои хора са късметлии, първите им книги са издадени и са добре приети. На мен ми отне много усилия и първите ми книги трябваше да бъдат отхвърлени. Те бяха само учебен процес. Никога не бих се опитала да ги издам днес.”

„Това, което мога да кажа на писателите е: излезте и правете нещо. Недейте само да четете книгите на другите. Излезте навън за някое приключение. Когато четете Хемингуей, знаете, че той е изпил онази бира, бил е в онзи ресторант, застрелял е онзи слон. Разбира се, не препоръчвам на хората да ходят да стрелят по слонове, но излезте навън и направете нещо. Трупайте реални преживявания, които после ще можете да описвате.”

„Способността на хората да са любопитни винаги е съществувала. Най-големият ни дар са очите, сетивата ни и възможността да разсъждаваме.”
~~~~~~~~~
Снимка: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Patriciacornwell.jpg

Няма коментари:

Публикуване на коментар