понеделник, 20 юни 2016 г.

Викрам Сет - 20.06.1952 г.






"Чувствам Пешкин много близък поради смесицата у него от лекота и дълбока сериозност. Той е отказал да бъде надут и да стане почитаем човек на словото."

"Определено целя да бъда читаем, защото такъв е типът книги, които самият аз обичам да чета. Обичам да правя нещата възможно по-прости в рамките на сложните междуличностни взаимоотношения и езиковата структура. Същевременно се старая да не правя нещата опростенчески."

"Рядко слушам музика, докато пиша. Ако не ми харесва, ми досажда, ако ми харесва, ме поглъща толкова, че не мога да пиша."

"Аз съм доста капризна и мързелива личност. Пиша в леглото."
~~~~~~~~~
Снимка: http://bookhaven.stanford.edu/tag/vikram-seth/

Робърт Крейс - 20.06.1953 г.






"Почти всички мои творби са вдъхновени от необходимостта на героя да се издигне над себе си. Никой не е перфектен, а някои от нас имат много нещастия в живота си. Намирам за най-интересни и героични именно онези хора, които се борят да се издигнат над своята природа и минало."

"Писането на книга е дълъг и сложен процес за мен. Пиша бавно. Затова прекарах години с Елвис Коул и Джо Пайк в главата си."

"Мисля визуално. Когато пиша дадена сцена, я виждам в главата си. Това не са просто думи, които печатам, а съм като филмов режисьор, който създава кадри и редактира едновременно."
~~~~~~~~~
Снимка: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Robert_Crais.jpg