събота, 16 април 2016 г.

Добре дошли в този архив


Писатели - рождени дни

Без самият аз да мога да си дам ясен отговор защо, преди три години започнах да събирам информация за рождените дни на писатели, поети, драматурзи - въобще на пишещи хора - от цял свят. Именно по датата им на раждане, защото обикновено почитаме датата на смъртта на известните личности, докато според мен е много по-важна именно датата, на която са дошли на този свят, в резултат на което сме имали възможността и удоволствието да се наслаждаваме на творчеството им. 

Постепенно се получи един много голям архив, който реших, че би било жалко да остане в компютъра ми и затова започнах да го споделям тук. И тъй като беше добре да вмъкна по нещо от всекиго, извадих и преведох разни цитати от всеки от тях, като се старах тези мисли да бъдат насочени по-скоро към писането, четенето и литературата, отколкото да са размисли за живота, каквито могат да бъдат открити доста по-лесно. Що се отнася до снимките, разбира се, тях се наложи да изнамеря в нета, но в края на всеки постинг можете да намерите линк към местата, откъдето са.

Старая се да обновявам авторите за деня своевременно, но понякога ангажиментите не ми позволяват да реагирам навреме. Въпреки това се старая да наваксвам редките закъснения бързо. Започнах този архив в средата на април 2016 г., така че засега постингите за всеки един творец вървят последователно. Когато годината се извърти, ще продължа да качвам постинги с цитати от рожденици за съответния ден. Можете най-лесно да намерите авторите, родени на дадена дата по таговете в дясната колона.

Желая ви хубави мигове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар