неделя, 12 юни 2016 г.

Рона Джафе - 12.06.1931 г. - 30.12.2005 г.




„Всички писатели се нуждаят от подкрепа, но в началото на кариерата си много жени нямат достатъчно възможности, да не говорим за очакванията към тях. Доставя ми голямо удоволствие, когато успея да помогна на някоя от тях в този етап от кариерата им.”

„Всяко момиче е авторитет по отношение на собствения си живот.”

„Мразя февруари. Всяка година през този месец ми се струва, че онзи, който е измислил календара е бил много умен, за да го направи по-къс. Винаги си казвам, че като прескоча февруари, всичко ще е наред.”
~~~~~~~~~
Снимка: http://www.azquotes.com/author/61587-Rona_Jaffe

Ане Франк - 12.06.1929 г. - март 1945 г.








„Всеки има в себе си парченце добри новини. Добрите новини са, че не знаеш колко велик можеш да бъдеш! Колко можеш да обичаш! Какво можеш да постигнеш! И какви са твоите възможности!”

„Въпреки всичко вярвам, че в сърцето си хората са наистина добри. Не Просто не мога да изградя надеждите си върху основа от смущение, мизерия и смърт.”

„Често съм била отчаяна, но никога не съм оставала без надежда; гледам на нашето укриване като на опасно приключение, едновременно романтично и интересно. В дневника си се отнасям към всичките лишения като забавни. Вече съм се настроила да водя живот, различен от този на другите момичета, а един ден - различен от този на повечето домакини. Началото на живота ми беше така изпълнено с любопитни неща, че това е единствената причина, поради която се смея на хумористичната страна в най-опасните моменти.”

„Окончателното оформяне на човешкия характер е в неговите собствени ръце.”

„За човек като мен е странно да си води дневник. Никога не съм го правила и си мисля, че след време нито аз, нито който и да било друг ще се интересува от излиянията на тринадесетгодишна ученичка.”

„Ние всички живеем с една цел - да бъде щастливи. Животите ни са толкова различни и все пак толкова еднакви.”
~~~~~~~~~
Снимка: http://www.liverpoolexpress.co.uk/anne-frank-play-to-premiere-in-st-georges-hall/

Тес Геритсън - 12.06.1953 г.






„Бих искала да съм нещо повече от добър създател на сюжети. Писането щеше да е толкова по-лесно!”

„Мисля, че ако съм изненадана от обратите в историята си, значи може би и читателите ще бъдат изненадани.”

„Струва ми се, че най-добрите криминални романи са онези, в които героят има емоционална причина да реше случая.”

„Писането за мен не е лесно. Колкото по-успешна ставам, толкова повече ми става по-трудно, защото имам чувството, че всеки читател и всеки критик в света наднича иззад рамото ми и клатят глава колко нелепо се е получило изречението, което току-що съм написала. Само че крайните срокове ми помагат да вървя напред.”
~~~~~~~~~
Снимка: http://www.wbur.org/hereandnow/2012/07/13/rizzoli-isles-gerritsen