вторник, 10 май 2016 г.

Барбара Тейлър Брадфорд - 10.05.1933 г.







„Първо и преди всичко, трябва да сте сериозни в желанието си да станете издаван автор. Това отнема огромно време, усилия и отдаденост, за да подобрите уменията си, но, както във всяко друго нещо, ако притежавате талант и решимост е много вероятно да успеете.”

„Седите в стаята си и работите усилено. Някой ми беше казал - и никога не го забравих - че не можете да сте едновременно социална пеперуда и романист на бестселъри. Това е напълно вярно.”

„Трябва да развивате въображението си. Можете да ходите на училище и да овладеете граматиката, но никой не може да ви научи на творчество.”

„Обикновено ми отнема година, дори повече, за да напиша роман. Когато пиша книга, работя по седем дни в седмицата. За щастие съм ранобудна, ставам в пет и към пет и половина съм на бюрото си. Прекъсвам по обяд, за да хапна и продължавам до четири следобед.” 
~~~~~~~~~
Снимка: http://alchetron.com/Barbara-Taylor-Bradford-192907-W

Рон Джонсън - 10.05.1967 г.







„Открийте времето, когато писането ви върви най-лесно. За мен то е от седем сутринта, до обяд. За други то е през нощта. Опитайте се да не правите нищо друго през това време.”

„Естествено, обичам да пиша увлекателни истории, но винаги правя всичко, наистина всичко възможно, за да съм възможно по-достоверен фактологически.”

„Това, което ми доставя най-голямо удоволствие в писането е да решавам загадки.”
~~~~~~~~~
Снимка: https://en.wikipedia.org/wiki/Jon_Ronson#/media/File:Jon_Ronson_TAM_London_2009.JPG

Ариел Дюран - 10.05.1898 г. - 25.10.1981 г.







„Великите цивилизации биват покорявани само когато сами се унищожат отвътре.”

„Въздействието на географските фактори намалява с напредването на технологиите. Характерът и релефът на една земя може да дава възможности за селско стопанство, минна дейност или търговия, но само въображението и инициативата на водачите, следвани от силна група поддръжници, превръщат възможностите в реалност. Великите цивилизации са създадени не от земята, а от хората.”

„Настоящето е минало, мобилизирано, за да действа, а миналото е настояще, отпуснато, за да може да бъде разбрано.”
~~~~~~~~~
Снимка: http://www.simonandschuster.ca/series/The-Story-of-Civilization