петък, 17 юни 2016 г.

Шмуел Йосеф Агнон - 17.07.1888 г. - 17.02.1970 г.









“Приказките на хората и историите, които разказват, са запечатани в сърцето ми, а някои от тях се преляха и в писалката ми.”

“Понякога малките неща водят до големи радости.”

“Бях пет годишен, когато написах първата си песен. Написах я от копнеж по баща си.”
~~~~~~~~~
Снимка: https://en.wikipedia.org/wiki/Shmuel_Yosef_Agnon

Кери Гринууд - 17.06.1954 г.






“Съмнението в себе си, изхабяването и объркването са част от процеса. Приемете ги и не спирайте да пишете, за да гледате, какво сте написали. Светът е пълен с хора, които се стараят да изгладят една глава.”

“Ако някога изобщо срещна музата си, тя ще е възрастна жена с воалетка и очила, ще ме ръчка в гърба мърморейки: “Сяда и я напиши тази книга!”

“Обичам истории с щастлив край и затова обикновено трябва да си ги напиша сама. В действителност, идеите за криминални истории се появяват у всеки го, особено ако седи на някое дълго и досадно събрание, което се проточва още и още; знаеш, че ако се обадиш, нещата ще станат още по-лоши и човек се замисля за куп интересни начини, чрез които може да избие всички.”
~~~~~~~~~
Снимка: https://www.allenandunwin.com/authors/g/kerry-greenwood

Селия Рийс - 17.06.1949 г.






“Според мен, най-важното при изграждането на герои е да си ги представяме като реални хора и да мислим за себе си: как се запознаваме и как опознаваме хората. Описваме различията и поведението им.”

“Всички писатели са различни. Някои са започнали да пишат, когато са били деца, други, като мен, са започнали да пишат като възрастни. Някои пишат всеки ден, други – когато имат време или имат желание. Някои планират всичко в подробности, други никога не планират нищо.”

“Идеите се раждат от всичко. Номерът е да ги запомним. Имам бележник, в който нахвърлям всичко, което ми мине през главата и което ми се стори интересно.”
~~~~~~~~~
Снимка: https://www.flickr.com/photos/9014509@N06/6071485780