неделя, 26 юни 2016 г.

Пърл С. Бък - 26.06.1892 г. - 06.03.1973 г."Да намериш удоволствие в работата е да откриеш извора на младостта.""Има много начини да се разбие едно сърце. Книгите са пълни с истории за разбити сърца от любов, но това, което истински разбива едно сърце е отнемането на мечтата, каквато и да е тя.""Не чакам настроенията си. Нищо няма да свършите, ако ги чакате. Умът ви трябва да знае, че трябва да се залови за работа."

~~~~~~~~~~~~~~~
Снимка:  https://en.wikipedia.org/wiki/Pearl_S._Buck

Лев Гросман - 26.06.1969 г.


"Романът няма да остане същият. Той винаги е бил изключително чувствителен към новостите с изключение на названието му."

"Имах навика да пиша в едно квартално кафене, но по едно време се появи някакъв мъж, който също пишеше нещо, но редовно заемаше любимото ми място и трябваше да се настаня другаде, където се чувствах дискомфортно. писането не ми вървеше. Имах чувството, че този човек ще ме изхвърли от собствената ми игра. Впоследствие разбрах, че това е Джонатан Сафран Фоер."

"Твърде често ми се е случвало при среща да не харесам автора, чиято книга ми е харесала и обратно - книгата да не ми е харесала, а авторът й да ми направи много добро впечатление."
~~~~~~~~~
Снимка: http://www.greenlightbookstore.com/event/secret-histories-austin-grossman-lev-grossman