петък, 6 май 2016 г.

Елън Банда-Ааку - 06.05.1965 г.







„Добрата история за мен е тази, която ме кара да продължавам да мисля за героите, далеч след като съм затворила последната страница.”

„Писането е много субективно и самотно занимание. Концентрирайте се върху него и му отделяйте необходимото време. В края на деня, това е вашият текст, вашата история и трябва да поемете отговорност за нея, а не да разчитате и да чакате помощ от някого другиго.”

„Израснах в Замбия, заобиколена от книги, макар че не бях голям читател. Въпреки това, обичах да си измислям и да разказвам истории на приятелките си. Може би тази страст се прероди в желанието ми да пиша.”
~~~~~~~~~
Снимка: https://maaretta.wordpress.com/2015/10/05/i-have-secrets-i-wont-share-patchwork-by-ellen-banda-aaku-describes-unflattering-sides-of-human-nature-mild-spoilers/

Гастон Луи Алфред Леру - 06.05.1868 г. - 15.04.1927 г.







„Никой никога няма да бъде истински парижанин, ако не носи маска на щастие върху своите скърби и маска на тъга, скука и безразличие върху своята вътрешна радост.”

„Няма низши изкуства. Съществува само странният годеж между съзнанието и подсъзнанието, мълнията, произведена от допира между мъдростта и онази шизофренност, от която, дълбоко в себе си, всеки поет се срамува. Поезията, това е чудовището, родено от този тайнствен годеж, от бруталния брак между изненадата и навиците. И нямат значение нито големината, нито силата на това чудовище. Важното е да се роди. Не искам нищо повече.”

„Понякога, извънмерната наивност е толкова чудовищна, че става омразна.”
~~~~~~~~~
Снимка: http://blog-picard.fr/coups-de-barre/hors-palais/dans-les-pas-de-rouletabille-a-la-ville-deu/

Джефри Дийвър - 06.05.1950 г.







„Мислите си, че издаването е трудно, но нещата в света на музиката стават десет пъти по-трудно.”

„Обикновено структурирам книгата си и правя проучвания в продължение на осем месеца, преди да напиша и една дума.”

„Да се опитваш да пишеш по тема, жанр или в стил, които не познаваш, е сигурен път към големия писателски блокаж.” 
~~~~~~~~~
Снимка: http://ticket.heraldtribune.com/2016/01/22/john-d-and-me-jeffery-deaver/