четвъртък, 21 април 2016 г.

Илейн Мей - 21.04.1932 г.„Единственото нещо, което опитът те учи, е какво не можеш да правиш. Когато започваш, мислиш, че можеш да направиш всичко. След което започваш малко по малко да се уморяваш.”

„Всичко се свежда до това, бързо да създадете ситуация между двама души и да нахвърляте някакъв проблем за единия от тях.”

„Единственото сигурно нещо е да рискувате.”
~~~~~~~~~
Снимка: http://net-worths.org/elaine-may-net-worth/

Алистър Маклейн - 21.04.1922 г. - 02.02.1987 г.„Всички сме смели и всички сме изплашени. Онзи, когото светът нарича „смел човек” е също така изплашен като всички останали, само че е бил смел пет минути по-дълго.”

„Всичките си книги съм ги написал за по тридесет и пет дни - само и само да ми се махнат от главата.”

„Аз не съм роден писател и писането не ми е приятно.”
~~~~~~~~~
Снимка: http://www.npg.org.uk/collections/search/portraitLarge/mw19268/Alistair-Maclean

Джанет Уолс - 21.04.1960 г.

„Животът е драма, изпълнена с трагедии и комедии. Трябва да се научите да се забавлявате повече с комичните му страни.”

„Има хора, които, след като са прочели историята ми, мислят, че съм имала ужасно детство и хора, които са на мнение, че родителите ми са били изключителни личности. Така и трябва да бъде: различните хора възприемаме света по различен начин.”

„Всеки трябва да открие какво му носи удоволствие и да се опита да намери начин да си изкарва прехраната с него.”

~~~~~~~~~
Снимка: facebook/Jeannette Walls, Mark Regan Photography

Шарлот Бронте - 21.04.1816 г. - 31.04.1855 г.„Животът ми изглежда твърде кратък, за да бъде пропиляван в неприязън или отчитане на лошото.”

„Разпиленият живот води до неудобна възглавница.”

„Обикновените действащи лица от романите са герои, от които никога – още от детството – не съм се интересувала, не съм могла да приема за реални или желала да имитирам: ако трябва да ги копирам, просто изобщо няма да пиша. Ако съм принудена да подражавам на който и да било предишен романист, дори и на най-великия, дори и на Скот, в каквото и да било, аз не бих писала. Ако нямам какво да кажа аз самата и собствен начин, по който да го кажа, не би ме интересувало издаването на книга. Ако не мога да надзърна отвъд великите майстори и да изучавам самата природа, нямам право да рисувам. Ако нямам смелостта да използвам езика на истината пред жаргона на шаблоните, трябва да замълча.”
~~~~~~~~~
Снимка: http://knijarnica.net/