вторник, 3 май 2016 г.

Бен Елтън - 03.05.1959 г.







„Артистите не градят обществото. Те го отразяват.”

„Историята се създава от хората. А голямата част от хората са задници. Предполагам, че затова по-голямата част от историята е унищожителна.”

„Съветът ми към всеки, който адаптира роман е след като го прочетат, след като го разберат, да го захвърлят и никога повече да не го поглеждат.”

„Книгите са от ключово значение. Не можеш да наблюдаваш една книга от разстояние. Трябва да я държиш, трябва да я четеш.”
~~~~~~~~~
Снимка: http://quotesgram.com

Реза Аслан - 03.05.1972 г.







„Литературата хвърля светлина не само върху различни религии, но и върху различни култури и политически системи. Тя е мястото, където могат да се проследят идеите.”

„Много поети в Иран са се научили да говорят един почти таен език, обсъждайки политическите проблеми чрез далечни алегории.”

„Истината е, че когато пишете за религията така, както го правя аз, пишете за нещо, което хората взимат твърде на сериозно.”
~~~~~~~~~
Снимка: http://tns.thenews.com.pk/reformation-islam-taking-place-hundred-years-reza-aslan-interview/

Доди Смит - 03.05.1896 г. - 24.11.1990 г.







„Искам просто да пиша, а няма друг колеж освен живота.”

„Вероятно, ако се наложи да се насилвам да пиша, ще трябва да разбера какво ми има.”

„Изненадвам се като видя колко много съм написала. С историите, дори една страница може да ми отнеме часове, но истината изглежда протича толкова бързо, колкото да успея да я уловя.”

„Когато чета, влагам цялото въображение, което имам, така че то е все едно да пиша книгата докато я чета или по-скоро – да я изживявам. Това прави четенето още по-интересно, но не мисля, че много хора опитват да го направят.”
~~~~~~~~~
Снимка: https://leavesandpages.com/2014/08/24/dodie-smith-looks-back-some-more-with-mixed-feelings-astonishment-and-gratitude/