събота, 30 април 2016 г.

Джон Бойн - 30.04.1971 г.„Искам да пиша истории, които наистина имат значение, които имат смисъл в тях. Не се интересувам от вампири.”

„Когато започвах, си мислех, че живота на писателя е лесен, доколкото си стои вкъщи, пише книга, издава я и продължава със следващата. В наши дни обаче писателите трябва също да са изпълнители. Прекарвам голяма част от годината си в турнета за представяне на книгите ми или посещавайки международни литературни фестивали, а хората го очакват. Когато те са ти отделили един час, за да те чуят, трябва да им отвърнеш с добро представление, а това е умение, което се развива с течение на времето. Има такава дихотомия между двата свята: първият е толкова личен и самотен, живот в ума, а вторият е толкова публичен и театрален. За щастие, обичам и двата.”

„Мисля, че липсата на самоосъзнаване е важна. Чувството, че човек може да опита различни стилове, различни начини на писане, без да е необходимо всичко да е отлично. Като млад писател е ясно, че няма как всичко да бъде издадено, така че си струва да се експериментира.”
~~~~~~~~~
Снимка: https://en.wikipedia.org/wiki/John_Boyne

Няма коментари:

Публикуване на коментар