събота, 25 юни 2016 г.

Ян Мартел - 25.06.1963 г.
"Пиша по всяко време на деня, на всяко място, стига да е тихо и да мога да включа компютъра си. Пиша бавно и не ми ли върви, често играя на разни флаш-игри. Иначе навиците ми за писане са безкрайно скучни: сядам пред компютъра и пиша."

"Всеки писател ще е щастлив, ако знае накъде върви и какво прави."

"Изкуството е като дар: твориш и го пускаш по белия свят. Това, как читателите ще отвърнат на написаното е тяхна работа. Ако не го харесат, това е техният отговор. Други ще реагират, като го харесат. Така или иначе, начинът, по който те взаимодействат с книгата не зависи от мен."

"Все още се уча на занаята."

"Всяка книга, която съм написал е различен опит да разбера нещо и успехът или провалът на предната нямат отношение към това. Пиша книгата, която искам."

"вярно е, че съм уморен от това, да използвам книгите като политически куршуми и гранати. Книгите са твърде ценни, за да бъдат използвани дълго време по такъв начин."

"Не мога да си представя да пиша без проучване. Не зная нищо. не обичам книги, които изглеждат насочени към себе си. Харесвам такива, които са обърнати навън. За мен, проучването ознчава да изследвам какво означава да си жив."
~~~~~~~~~
Снимка: http://www.changinghands.com/event/martel-feb2016

Няма коментари:

Публикуване на коментар